Французький "Марсель" провів вражаючу зимову трансферну кампанію – клуб підписав форварда Аміна Гуїрі, опорника Ісмаеля Беннасера, зміцнив оборону Луїсом Феліпе і молодим балканцем Амаром Дедічем перед трансферним дедлайном. Однак більша частина марсельських уболівальників, слідом за Адрієнном Рабьо, чекала підписання ще й Поля Погба. Але ексхавбек збірної Франції, хоч і є вільним агентом, ще відбуває дискваліфікацію – і голова ради директорів "Марселя" Пабло Лонгорія пояснив в ефірі RMC Sport, чому клуб поки що вирішив відмовитися від Погба:
– Поль Погба - це людина, яку я дуже ціную, до якої відчуваю величезну повагу і ніколи не втомлюся про це говорити. Мені було дуже приємно працювати з ним у "Ювентусі", але обставини іноді сильніші за нас, поки що ситуація така, що до березня діє його дискваліфікація. А нам зараз потрібно постаратися максимально корисно використовувати свої фінансові ресурси, щоб це принесло ефект у короткостроковому періоді – щоб добре закінчити сезон. Тобто, ситуація з Погба – це, скоріше, питання того, як треба враховувати всі можливі аспекти. У чому перевага вибору гравця, навіть якщо він має величезний міжнародний досвід і видатні футбольні здібностями – коли треба також враховувати баланс складу і брати до уваги спортивну динаміку в команді. Поки що я бачу в "Марселя" саме позитивну динаміку, і не є прихильником того, щоб вносити в команду багато змін, коли все й так іде досить непогано. Зараз нам важливо забезпечити безперервність хорошої спортивної динаміки і водночас збалансувати економічні показники, – резюмував Лонгорія.
Читай також: "Мілан" відправить Беннасера та Окафора в оренду з правом викупу
Перекладаючи максимально простою мовою – директор "Марселя" вважає, що підписання Погба вільним агентом у зимове траснферне вікно могло створити для Роберто Де Дзербі більше труднощів, ніж принести реальної користі. З іншого боку, не варто забувати статус вільного агента – і в цьому випадку Погба можна підписати влітку. А до цього часу Поль може самостійно підтримувати форму, щоб не зіткнутися з травмами, різко повертаючись до навантажень професійної команди високого рівня.
Читай також: Чемпіонат Франції. "Ніцца" - "Марсель" 2:0. Відеоогляд матчу
Читай також: "Марсель" зацікавлений в підписанні Джованні Сімеоне